Koiranpennut ja Kasvatus

Meille muuttaa koiranpentu. Mitä tarvikkeita koiranpentu tarvitsee?

Pieni kuononpää kurkistaa ensimmäistä kertaa uuden kodin oven raosta. Häntä heiluu ja kieli lipoo pienellä koiranpennulla, kun se tutustuu uuteen perheeseen. Tervetuloa uuteen kotiin pikkuinen, kotiutuminen voi nyt alkaa. Ennen tätä hetkeä on kuitenkin hyvä valmistautua uuden perheenjäsenen muuttoon. Kodista tulee tehdä turvallinen koiranpennun uteliasta kuononpäätä ja naskalihampaita ajatellen. Ainakin sähköjohdot on hyvä piilottaa pois näkyviltä, samoin kielletyt ja arvokkaat esineet tulee pitää pois pennun ulottuvilta. Monet huonekasvit ovat myrkyllisiä nieltynä ja tämä tulee ottaa huomioon koiran kanssa, esimerkiksi jouluisin koteja kaunistava joulutähti on koirille, sekä kissoille myrkyllinen ja se tulee pitää poissa lemmikkien ulottuvilta.

Koiranpennut tarvitsevat myös erilaisia omia tarvikkeita heti kotiin muuttaessaan. Useat kasvattajat antavat uudelle perheelle mukaan tuttua ruokaa ja lelun, kenties muutakin tarpeellista. Kannattaa kysyä oman koiran kasvattajalta tai adoptiota hoitavalta henkilöltä etukäteen minkälaisen pentupaketin pennun mukana saa vai hankkiiko tuleva omistaja kaikki tarvikkeet etukäteen itse. Toki kysyminen ei ole välttämätöntä, koska kaikki koiranpentutarvikkeet ja ruoat ovat kulutustavaraa, jota kyllä menee aikaa myöten pennun kasvaessa aikuiseksi. Tämän vuoksi ei haittaa suuresti, vaikka olisi ehtinyt tehdä päällekkäisiä ostoksia. Kaikki tulee kyllä käytettyä pennun kanssa. Toki turhaa kulutusta on hyvä välttää. Laadimme listan tärkeistä koiranpennun tarvikkeista, joita pentu tarvitsee uuteen kotiin muuttaessa. Listan avulla mikään tärkeä ei unohdu matkasta ja toisaalta ei tule ostettua tarpeetonta.

Mitkä koiratarvikkeet kuuluvat välttämättömiin hankintoihin?

Ensisijaisen tärkeät tarvikkeet koiranpennulle, jotka on hyvä hankkia jo ennen pennun uuteen kotiin muuttoa ovat pennulle sopiva koiranruoka, pentupanta ja talutushihna, sekä kynsisakset ja turkinhoitovälineet. Katso alta uuden pennun omistajan muistilista, joka helpottaa tarvikkeiden hankkimista. Näiden edellä lueteltujen pakollisten koiratarvikkeiden lisäksi on hyvä hankkia myös joitain arkea helpottavia pentutarvikkeita, kuten aktivointilelu, älypeli, pissa-alustoja sekä muita arkea helpottavia koiratarvikkeita, jotka auttavat kasvattamaan pennusta kelpo koirakansalaisen. Tarvittaessa voit olla asiakaspalveluumme yhteydessä ja mietitään yhdessä juuri teille sopivat tuotteet. Koiranpentusi hyvinvointi on meille tärkeä asia ja osaamme auttaa erityisen hyvin pennun tarpeita vastaavissa kysymyksissä.

Koiranpennun tarvikelista

Keräsimme alla olevalle muistilistalle kaikki tarvikkeet, joita koiranpentusi tarvitsee uuteen omaan kotiin muuttaessaan. Muista kysyä koiran kasvattajalta, jos hän antaa pennun mukana pentupaketin, jossa tulee jo osa tarvittavista tarvikkeista.

Koiranpennun ruokinta

 • Laadukasta, koiranpennulle sopivaa kuivaruokaa
 • Maistuvaa märkäruokaa pennulle
 • Ruoka – ja vesikupit
 • Alusta vesikupille lattian suojaamiseksi
 • Tiivis säilytysastia koiran kuivaruoalle
 • Tiivis kansi koiran märkäruokapurkille avatun purkin säilytystä varten
 • Erikokoisia ja -makuisia puruluita
 • Koulutusnameja sekä herkkuja koiranpennun aktivointiin ja kouluttamisen tueksi

Koiranpennun aktivointi ja asuminen

 • Oma turvallinen ja pehmeä koiranpeti
 • Pissa-alustat sisäsiisteysharjoittelua varten
 • Entsymaattiset puhdistusaineet kodin ja pentutarvikkeiden puhtaanapitoon
 • Koiran aktivointilelut sekä pennulle sopiva älypeli, jotka tarjoavat koiranpennulle lajityypillistä tekemistä sekä erinomaisen keinon opetella rauhoittumista ja keskittymistä.
 • Pehmolelu, vinkulelu, köysilelu ja pallo. Koiranpennulle kannattaa tarjota useita erilaisia leluja, joiden avulla pentu oppii tunnistamaan erilaisia materiaaleja. Kaikki lelut tuntuvat erilaisilta suussa ja jokainen pentu on yksilö. Mikä lelu on sinun pentusi suosikki?
 • Kynsisakset
 • Harja, kampa ja muut rotukohtaiset turkinhoitovälineet
 • Pentushampoo, joka on hellä iholle ja ei kirvele silmiä, mikäli pennun ensimmäiset pesupuuhat saa shampoopisarat lentelemään pitkin kylpyhuonetta.
 • Tassusakset ja muut trimmaustarvikkeet oman koiranpentusi tarpeet huomioon ottaen. Kaikki koirarodut eivät ole trimmattavia. Ainoastaan tassukarvoja leikataan anturoiden välistä kaiken rotuisilta pitkäkarvaisilta koirilta.
 • Pentuportti ja pentuaitaus. Tarvittaessa on hyvä rajata asuintilaa turvallisen pentuportin ja erityisesti koiranpennuille suunnitellun pentuaitauksen avulla.
 • Naksutin ja muut erityiset koulutustarvikkeet koiralle tarvittaessa

Koiranpennun ulkoilu ja matkustaminen

 • Pennulle miellyttävän tuntuinen ja sopivan mittainen kaulapanta
 • Talutushihna, jossa on pitävä lukko. Hihnan on hyvä olla 100-180cm pitkä riippuen ympäristöstä, jossa ulkoilu tapahtuu. Flexi, eli kelatalutin kannattaa ottaa käyttöön vasta siinä vaiheessa, kun pentu osaa kulkea turvallisesti tavallisessa hihnassa, eikä ole vaaraa, että pentu yhtäkkiä hyppää pyöräilijän tai auton eteen. Muista miettiä sopivan pannan ja hihnan valinnassa turvallisuusnäkökulmaa.
 • Hyvin istuvat valjaat. Usein pikkupennulle on paras valinta käyttää sopivaa pentupantaa. Valjaiden käyttöön voi siirtyä, kun pentu on hieman kasvanut.
 • Kakkapusseja, erityisesti kaupungissa ja muilla asutusalueilla tulee huolehtia tarkkaan koiran jätöksien pois keräämisestä. Koirankakkapussin voi tiputtaa julkisiin roskiksiin sekä erityisellä koirankakkaroskis-tarralla merkattuihin roskapönttöihin. Muihin yksityisomistuksessa oleviin roskiksiin ei saa laittaa koirankakkapusseja ilman lupaa.
 • Autoileva koiranpentu tarvitsee oman turvallisen koirankuljetushäkin tai kuljetusboksin. Vaihtoehtona on myös erityiset koiran turvavyövaljaat, jotka on suunniteltu vain autoilun yhteydessä käytettäviksi.
 • Sopivat ja sään mukaiset ulkoiluvaatteet. Eri koirat käyttävät erilaisia vaatteita turkin pituuden ja säänkestävyyden huomioon ottaen. Kysy tarvittaessa koirasi kasvattajalta tai adoptiota hoitavalta henkilöltä apua sopivan vaatteen valintaan. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme koiran tyyli ja lämpöpukeutumiskysymyksissä.
 • Pohjolan pimeissä syys- tai talvi-illoissa on hyvä koiran sekä omistajan pukeutua näkyvästi. Vastaantulijat huomaavat teidät erilaisten heijastimien ja vilkkuvalojen ansiosta. Tutustu erityisesti heijastinjatkoon, joka liitetään helposti koiranhihnaan syksyn pimeiden kelien saavuttua. Vilkkuvaloista suosituin on Orbiloc-valo, joka näkyy jopa kilometrien päähän olematta kuitenkaan liian kirkas kulkijoiden omille silmille.

Näytetään kaikki 25 tulosta

Näytetään kaikki 25 tulosta